SharePoint 2010: Troubleshoot Language Pack 14.0.6028.1000

EnglishI have same experience with Arudell, who wrote SharePoint Installer Troubleshooting here, however with different path of achieving the success.

Problem summary

Among some servers in our farm, we had almost un-fixed issue. The problem is all server have been updated with SharePoint Server 2010 SP1 but the newer servers show version 14.0.6028.1000 and on the older servers show version 14.0.6029.1000. This is really stressing, since I can not re-deploy SP1 to fix the issue. And moreover, adding CU after SP are not helping at all.

Service Pack 1 mismatch
Service Pack 1 mismatch

Presented solution

Basically the solution presented by Arudell, is to remove problematic product (version 14.0.6028.100) and manually replace it with correct binaries extracted and manually installed to the server.

Unfortunatelly, my path is differ because I can not do “msiexec /i … LAUNCHEDBYSETUPEXE=1 /qb” sucessfully. However, it directs me to different path of troubleshooting the issue.

How I solve the issue

  1. Run ROIScan.vbs , to find out all binaries having version 14.0.6028.1000. After ROIScan.vbs execution, you will be presented with the log in Notepad – use Notepad search to find the string.
    ROIScan.vbs is available here http://technet.microsoft.com/en-us/library/hh221405
  2. Write down name of the products with incorrect version.
  3. Follow solution from Arudell to remove all products with incorrect version. Basically, you should visit this site http://support.microsoft.com/kb/971187 and run the wizard to remove the product. In my case I remove following products:
    –  Microsoft Office Server Proof (Russian) 2010
    –  Microsoft Office Server Proof (German) 2010
    – Microsoft Office Server Proof (Arabic) 2010
    – Microsoft Office Server Proof (Spanish) 2010
    – Microsoft Office Server Proof (French) 2010
    –  Microsoft Office Web Apps Proof (Russian) 2010
    –  Microsoft Office Web AppsProof (German) 2010
    – Microsoft Office Web AppsProof (Arabic) 2010
    – Microsoft Office Web AppsProof (Spanish) 2010
    – Microsoft Office Web AppsProof (French) 2010Be patient, because you have to run the wizard one-by-one for every product.
  4. If you have Office Web Apps, remove main entry point to install the product :
    – Microsoft Office Web Apps Web Front End Components
  5. If you don’t have Office Web Apps, skip to step 6.
    Install Office Web Apps without SP1 slipstreamed. If you download from MSDN, you can download en_office_web_apps_x64_dvd_515376.iso. DO NOT USE en_office_web_apps_with_service_pack_1_x64_dvd_759772.iso .
  6. Download and install ServerLanguage Packs for SharePoint Server 2010 (http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=3411). Basically you will need to install following language packs:
    – English or your base language
    – other language packs in your farm
  7. Subsequently apply other patches such as (install in correct order as following):
    –  sharepointfoundation2010sp1-kb2460058-x64-fullfile-en-us.exe
    –  officeserver2010sp1-kb2460045-x64-fullfile-en-us.exe
    –  serverlanguagepack2010sp1-kb2460056-x64-fullfile-en-us.exe
    –  serverlanguagepack2010sp1-kb2460056-x64-fullfile-??-??.exe (if you have other language pack)
    – wacserver2010sp1-kb2460073-x64-fullfile-en-us.exe (if you have Office Web Apps)
    – wacserver2010sp1-kb2460073-x64-fullfile-??-??.exe (if you have other language pack for Office Web Apps)When you install those patches, make sure to use PACKAGE.BYPASS.DETECTION.CHECK=1 option, to bypass version checking. For more info read here.
  8. At this point, you have sucessfully troubleshoot language pack 14.0.6028.100. You can start to install other service packs, so that it will be at the same level with other server in the farm.
    Easiest way, is to run PSCONFIGUI.exe and join the server to the farm, check if there is missing local/farm patches.

Good luck

Leave a Reply